Πιστεύω σε μία επιχειρηματική Πιερία με ανοικτούς ορίζοντες και πρωταγωνιστικό ρόλο

Κώστας Πίτσιας: Πιστεύω σε μία επιχειρηματική Πιερία με ανοικτούς ορίζοντες και πρωταγωνιστικό ρόλο

 

Συνέντευξη του κ Κώστα Πίτσια στο olympusmera και την Ελίνα Διαμαντοπούλου

 

Κύριε Πίτσια, σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον (υγειονομική κρίση-πόλεμος στην Ουκρανία) με σαφείς επιπτώσεις στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, τι σημαίνει για μια ελληνική επιχείρηση λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων άμεσης ανάγκης όπως η δική σας, να δραστηριοποιείται σε τέτοιες συνθήκες;

Ο κλάδος της λιανικής πώλησης αλλά και όλη η οικονομία ζει μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα που δεν είχε προβλέψει κανένας οικονομικός αναλυτής.
Η κατάσταση με την πολιτική κρίση στην Ουκρανία επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη και την παγκόσμια οικονομία. Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την οικονομία, εξαιτίας της παρατεταμένης πανδημίας αλλά και των συνεπειών της κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη, η ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε. παρουσιάζεται σήμερα εύρωστη και πιο δυνατή από ποτέ, έτοιμη να αντιμετωπίσει με συνέπεια και σύνεση , τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας , καθώς τα πάντα βρίσκονται σε μία εύθραυστη ισορροπία. Η αλλαγή στο οικονομικό περιβάλλον δεν αποτελεί από μόνη της πρόκληση. Πρόκληση είναι να έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι στο εκάστοτε οικονομικό περιβάλλον.

Οι εξελίξεις στον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ τελικά δικαίωσαν την εταιρεία σας ως μέλος.

Από την πρώτη ημέρα της επαγγελματικής μας δραστηριότητας μέχρι και σήμερα δεν έχουμε σταματήσει να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα πιστεύω μας. Πάνω σε αυτό το γνώμονα προχωρούμε σε κάθε μας κίνηση και με την βοήθεια του Θεού. Η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος.

Κωσταντίνος Πίτσιας
Η εταιρεία σας παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη με 7 νέα καταστήματα και ένα ιδιόκτητο κέντρο Logistics. Ποια είναι τα σχέδια σας για το προσεχές μέλλον;

Με μια τέτοια αποδοχή και αγάπη από το καταναλωτικό κοινό, δεν θα μπορούσαμε να μην αφουγκραζόμαστε την αγορά και να μην δώσουμε περισσότερες γεωγραφικές επιλογές. Τα καταστήματα που ανοίγουμε το προσεχές διάστημα είναι στην Καστοριά, στην Παραλία Κατερίνης, στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στην Θάσο και 2 καινούρια καταστήματα στην Βέροια Ημαθίας.
Η εταιρεία ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε. αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να μη λείψει ούτε ένα προϊόν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, διατηρεί σήμερα ένα κέντρο logistics, χάρη στη σωστή χρήση του οποίου και παρ’ όλη την αναταραχή λόγω της κρίσης , κατάφερε και πέτυχε να μην λείψει ούτε ένα αγαθό από την καθημερινότητα των πελατών μας. Βασισμένο στο ίδιο πλαίσιο, το καινούριο κέντρο logistics που ετοιμάζεται, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στους πελάτες μας , αναφορικά με την τροφοδοσία των υποκαταστημάτων μας.

Πολύς λόγος γίνεται για το Καλάθι του Νοικοκυριού και κατά πόσο αυτό στηρίζει την τσέπη του καταναλωτή. Εσείς ως αλυσίδα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ υιοθετήσατε το μέτρο από την πρώτη στιγμή μαζί με τις υπόλοιπες γνωστές αλυσίδες του κλάδου. Στα μετρήσιμα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας πώς βλέπετε στην πράξη το μέτρο;

Η χρήση του μέτρου με το καλάθι του Νοικοκυριού σίγουρα βοήθησε τον καταναλωτή να έχει την δυνατότητα της σύγκρισης και του ελέγχου. Η εταιρεία ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε. πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο δικαίωμα αυτό του καταναλωτή και συμπορεύεται με το κράτος στην εφαρμογή του μέτρου αυτού.
Εμείς πράγματι υιοθετήσαμε από την πρώτη στιγμή το μέτρο. Η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τους πελάτες μας, είναι σχέση εμπιστοσύνης σε κάθε κίνηση. Το να είσαι πρωτοπόρος στις αγοραστικές προτιμήσεις σημαίνει αυτόματα να είσαι και πρωτοπόρος στις αλλαγές. Θεωρήσαμε, λοιπόν, καθήκον μας να προστατεύσουμε τους πελάτες μας υιοθετώντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία σίγουρα τυγχάνουν σε μεγάλο ποσοστό την αποδοχή τους.
Για αυτό τον λόγο ήμασταν η πρώτη τοπική αλυσίδα που εφάρμοσε το Καλάθι του Νοικοκυριού μαζί με τις εταιρείες Εθνικού βεληνεκούς, ένα μέτρο που βοήθησε πολύ τους καταναλωτές.

Κ. Πίτσια εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες σας θέλουν να είστε υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας στις επόμενες εκλογές. Έχουν βάση;

Πράγματι, υπάρχει από την πλευρά μου ενδιαφέρον για τον επιμελητηριακό θεσμό τον οποίο θεωρώ στυλοβάτη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας και ο οποίος στο νομό μας έχει μια σημαντική διαδρομή. Πιστεύω ακράδαντα πως κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια.
Νιώθω, λοιπόν, έτοιμος να υπηρετήσω το Επιμελητήριο Πιερίας ενεργοποιώντας τις δημιουργικές δυνάμεις της Πιερικής επιχειρηματικότητας, προκειμένου να απαντήσουμε δυναμικά στις προκλήσεις που έρχονται, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας.
Θα έχουμε βέβαια τη ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα το επόμενο διάστημα για να μάθουν οι συνάδελφοί μας επαγγελματίες όχι μόνο ποιο είναι το όραμά μας για το Επιμελητηρίου Πιερίας, αλλά και την πρότασή μας για την επόμενη μέρα.
Οι εξελίξεις που μας οδηγούν στο αύριο τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και δεν νοείται η Πιερία, η Οικονομία της, το παραγωγικό δυναμικό της να μείνουν απροετοίμαστοι παρατηρητές. Οφείλουμε να συμμετέχουμε στη συνδιαμόρφωση των νέων συνθηκών. Πιστεύω σε μια επιχειρηματική Πιερία με ανοικτούς ορίζοντες και πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε.