Φιλοξενία συλλόγου ‘Παιδί και Δημιουργία’

‘Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το κοινό καλό’

Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση για φιλοξενία από τον σύλλογο “Παιδί και Δημιουργία στα καταστήματα ΠΙΤΣΙΑΣ ΜΑΡΚΕΤ

Το « Παιδί και Δημιουργία» είναι ένας Πανελλαδικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παιδιά με Αιματολογικές παθήσεις και Σύνδρομο Down.

Ιδρύθηκε το 2015 με αριθμό πρωτοδικείου 619/2015 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων του πνευματικού κόσμου μια ζωγράφο, μια γλύπτρια, μια εκπαιδευτικό, μια ηθοποιό και μια ψυχολόγο. Το έργο του Συλλόγου μας είναι πολυσήμαντο καθώς έχει δικιά του ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ στο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ». Ως ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας ο Σύλλογος διοργανώνει αιμοδοσίες προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος βοηθώντας ουσιαστικά πολλά παιδιά αλλά και ενήλικους, που πάσχουν από αιματολογικές παθήσεις.

Επίσης το « Παιδί και Δημιουργία» ήδη στηρίζει 86 οικογένειες με αιματολογικές παθήσεις και σύνδρομο Down οι οποίες βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.
Επιπλέον παρέχει στα παιδιά την δυνατότητα δωρεάν ενασχόλησης με τις εικαστικές τέχνες – ζωγραφική, γλυπτική – αλλά και χορό, θέατρο και διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ έναν χώρο που δημιουργήθηκε με αγάπη και ευαισθησία για να αγκαλιάσει τα παιδιά και να συνδυάσει τη διασκέδαση και το παιχνίδι με την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάπτυξη ικανοτήτων, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων από την ψυχολόγο του Συλλόγου.