Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

Γιαούρτι και καλοκαίρι σημαίνει κάψιμο στους ώμους και στην μύτη ; Όχι αποκλειστικά.
Συνοδεύσετε το με κοτόπουλο και δώστε τον ελαφρύ, καλοκαιρινό και δροσιστικό τόνο που χρειάζεται το τραπέζι σας όταν ο υδράργυρος γράφει με κόκκινη μελάνι.

Κόστος Συνταγής: 6,00 €
Μερίδες: 4-6
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος Μαγειρέματος: 20’

 

Υλικά:
500-600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια – ΠΙΤΣΙΑΣ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – ΔΙΑΛΕΚΤΟ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κολιανδρο
2-3 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 ξυλάκι κανέλας
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι – Πιπέρι
1 κούπα ρύζι – ΠΙΤΣΙΑΣ

 

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου, το σκόρδο, το κάρυ, το κόλιανδρο, το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 3-4 λ ακόμα να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για ½ – 1 λ να “αναπνεύσει” το αλκοόλ.
Διαλύετε το κύβο κότας σε 350 ml βραστό νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με το ξύλο κανέλας. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε το φαγητό για 50-60 λ περίπου. Φροντίστε να έχει το φαγητό τόσο νερό ώστε όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο να έχει μείνει μια ποσότητα σάλτσας στο τηγάνι για να ενσωματώσετε το γιαούρτι. Αφαιρείτε τη κανέλα και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
Ανακατεύετε, χτυπώντας καλά με πιρούνι, το γιαούρτι με τη μουστάρδα [**] και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι που σιγοβράζει. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, ανακατεύετε να ενσωματωθεί καλά και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για ½ λ περίπου.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγο κόλιανδρο. Το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.